Massage in de zorg

Informatie

In steeds meer sectoren van de zorg wordt de meerwaarde van massage erkend. Ook aan ouderen, palliatieve en terminale zorg cliënten, dementerende, en mensen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij aan zelfstandig wonen, of bewoners in het verpleeghuis, verzorgingshuis of aanleunwoning. De massage is ook geschikt wanneer u bedlegerig bent of in een minder valide bent. 

Massages helpen ontspannen en tot rust te komen. Bovendien kan massage een positieve invloed hebben op stemmings- en gedragsproblemen als gevolg van dementie. Het maken van contact is ontspannend, troostend en het vermindert onrust. Het voelt als een warme mantel. 

Tijdens de massage houd ik rekening met de conditie en de (on)mogelijkheden die u heeft, en pas de massage daar op aan. Twijfelt u of uw gezondheid een massage toelaat: overleg dan met uw (huis)arts. 

Massage kan ook lichamelijke kwalen verzachten. Het stimuleert de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit van spieren en vermindert arthritis. Doordat massage pijntjes reduceert, slaapt men beter. Bovendien is het een gezellig praatje tussendoor of een ontspannen moment van stilte.