Particuliere zorg
Informatie

Professional in particuliere zorg

In de zorg voor u zelf of voor iemand in uw naaste omgeving zoekt u ondersteuning, begeleiding of misschien alleen een goed advies.
U bent bij mij op de juiste plek. Ik bied verschillende diensten aan binnen de particuliere zorg voor ouderen en mensen met een beperking.

Wat kan ik voor u betekenen?
  • Advies en begeleiding bij de zoektocht naar een passend woonzorgcentrum, kleinschalig wonen of verpleeghuis.
  • Organiseren van externe hulp (huishouding, verpleging etc.).
  • Stervensbegeleiding en alles wat daarbij komt kijken.
  • Leefbaarheid in huis vergroten en organiseren.
  • Ondersteuning bij eenzaamheid en isolement.
  • Ontlasten van de mantelzorger, bijvoorbeeld met vakanties.
  • Ondersteuning bij ziekenhuis- of huisartsbezoeken. 
Mijn werkwijze

Na een uitgebreid intakegesprek met de zorgvrager stel ik een persoonlijk zorgplan op. Dit plan sluit naadloos aan bij de wensen en behoeftes van de zorgvrager én de directe omgeving en beschrijft de volgende zaken:

  • Beginsituatie: wat zijn de wensen en behoeftes?
  • Plan van aanpak: in een chronologisch tijdspad worden mijn taken helder omschreven.
  • Tarieven: zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Uiteraard is er ruimte voor aanpassingen ‘onderweg’ omdat situaties, zeker bij ouderen, nu eenmaal snel kunnen veranderen. Ik sta hier altijd voor open.

 

Ervaringen
 

E. Swart – Apeldoorn
“Na het ziekbed en overlijden van mijn vader in 2008 wist ik het zeker, de veranderlijkheid van gezondheid verrast je met de dag.
Voornemens om nog even dat ene leuke moment samen te delen verdwijnen al snel in noodzakelijke gesprekken en allerhande praktisch geregel.
En zo wordt dat ene etentje, of dat laatste uitje langs je favoriete plekje al snel verruild voor een trip ziekenhuis.
Ik heb me destijds voorgenomen dat ik dit de volgende keer anders zou doen. Helaas kreeg ik deze kans sneller dan verwacht. Eind 2011 werd mijn moeder op 56 jarige leeftijd ziek, in eerste instantie nog niet levensbedreigend, maar ik had zelf een slecht voorgevoel.Al gauw blijkt dat de 24 uur die de dag ons toebedeelt niet meer toereikend is om je eigen gezin draaiende te houden, naar je werk te gaan en iemand met alle liefde te verzorgen. En hoe belangrijk ook, tijd voor jezelf verdwijnt helemaal als sneeuw voor de zon. Dit klinkt voor velen waarschijnlijk herkenbaar, en natuurlijk is dit een tijdje vol te houden op liefde en adrenaline. Maar het hoeft dus niet. Mede door mijn eerdere ervaringen met de ziekte die kanker heet wist ik dat deze ziekte zich niet houd aan voorspellingen en ik geen tijd te verliezen had. Ik moest ‘iets’ doen.. Voor mijn moeder, mijn partner, mijn kind en mijzelf. Ik heb Hermanda Verzorgt in een vroeg stadium van mijn moeders ziekte ingeschakeld en Hermanda was werkelijk fantastisch tot aan het sterfbed toe.
Ondanks de onzichtbare drempel die ik vooraf heus heb ervaren om professionele zorg in te schakelen in plaats van zelf (altijd) mee te gaan naar het ziekenhuis is het mij, maar vooral ook mijn moeder uitstekend bevallen. Het voelde voor mijn moeder als minder belastend naar mijn gezin toe, wat ons beiden rust en meer tijd voor elkaar bracht. Naast haar warme persoonlijkheid en toegankelijkheid is Hermanda een ware zorg professional die zaken voor elkaar kreeg waar wij anders met lege handen achter gebleven waren!”

S. Kooijman – Deventer
“Met 73 jaar kwam mijn man plotseling te overlijden. Samen hadden we nog vele plannen voor de toekomst, maar het mocht niet zo zijn. Ik bleef alleen achter. In eerste instantie heb ik heel veel hulp en liefde gekregen van familie en vrienden, maar toch sloeg na bijna twee jaar de eenzaamheid toe. Ik heb echt een tijd overwogen om te verhuizen naar een appartement om maar weer nieuwe mensen te ontmoeten. En dat terwijl ik zo van mijn huis en tuin hou en daar eigenlijk nog lang niet weg wilde. Via via hoorde ik van Hermanda en heb haar eens gebeld. Ze kwam langs en dat voelde meteen fijn. Een luisterend oor, zonder meteen allerlei goedbedoelde adviezen van ‘Je zou eens…’ of ‘Probeer dan eens..’ Samen zijn we heel klein begonnen; een bezoek aan een museum waar ik altijd nog graag eens naartoe wilde met mijn man. Dat was best even moeilijk maar ook heel mooi, en heel prettig om niet alleen te hoeven doen. Na een aantal uitstapjes was het tijd voor een volgende stap. Hermanda ging met me mee naar een schilderclub voor ouderen. Geweldig, wat genoot ik hiervan, met als gevolg dat ik nu iedere week met veel plezier schilder! In huis heeft Hermanda ook het één en ander makkelijker voor me gemaakt. Zo hebben we de keuken onder handen genomen door samen een nieuwe indeling te maken. Ik kan nu overal bij zonder halsbrekende toeren te hoeven uithalen. Mijn toilet en badkamer hebben een aantal hulpmiddelen gekregen en ook de tuin is een stuk praktischer geworden. Het klinkt misschien vreemd, maar ik ben er niet zeker van dat ik zou zijn waar ik nu ben zonder Hermanda. Heel hartelijk dank.”